CE ANUME STIMULEAZĂ APARIȚIA PETELOR PIGMENTARE?

Culoarea pielii este dată nu numai de cantitatea pigment – melanină ( protectoarea pielii împotriva razelor UV sau a poluării), dar și de grosimea pielii, de nivelul grăsimilor, precum și de vascularizarea pielii.

Cauza principală a apariției acestor pete este exact așa cum ați presupus, expunerea excesivă la soare. ☀️  Mai exact, vorbim aici despre ”sesiunile” prea dese de bronzare. Cum poate influența bronzul apariția acestor pete? Celulele pielii reacționează la expunerea la soare prin creșterea producției de melanină, iar ca urmare apar petele pigmentare. Însă soarele nu este singura cauză a apariției acestor pete nedorite. Chiar și administrarea anticoncepționalelor pe bază de hormoni, folosirea anumitor parumuri, afecțiunile ficatului, sau chiar și anumite antibiotice sau suplimente din plante, pot fi fotosensibile. Acest lucru înseamnă că acele substanțe stimulează sensibilitatea pielii la razele solare. Din acest motiv, întotdeauna este bine să citim cu atenție prospectul oricărui medicament sau supliment alimentar.

CUM SĂ ELIMINĂM APARIȚIA PETELOR PIGMENTARE?

  1. Cel mai important pas fundamental este este protecția pielii împotriva radiațiilor solare.
  2. Dacă nu doriți să renunțați la sesiunile de bronzare, nu uitați niciodată de crema de plajă cu factor mare de protecție.
  3. Nu uitați de aportul de lichide.
  4. Aplicați cremă hidratantă pe cele mai expuse zone ale corpului (folosiți cosmetice adecvate tipului de piele).
  5. Nu aplicați parfum pe zonele corpului expuse la soare.
  6. Evitați fumatul și aveți grijă să mențineți o alimentație echilibrată.

CUM SĂ SCĂPĂM DE ACEASTĂ „DECORAȚIUNE“

De început este foarte important să determinăm cauza apariției petelor pe piele. Dacă acestea apar ca urmare a unor afecțiuni hepatice, pentru a scăpa de ele este primordială consultația unui specialist.

În general există o multitudine de modalități de a scăpa de petele pigmentare. Este vorba despre intervenții chimice sau mecanice la specialist, spre exemplu peeling chimic, îndepărtare cu laser, terapie galvanică, tratament cu lumină LED, microdermabraziune, etc.

Vă sugerăm și alte metode mai naturale, cu ajutorul cărora puteți scăpa de pete singure, acasă, fără intervenții invazive:

  1. LOȚIUNE TONICĂ PENTRU TEN

Veți avea nevoie de doar 2 legături de frunze de pătrunjel tocat mărunt, 10 ml zeamă de lămâie,  și 200 ml apă.

Pătrunjelul se fierbe în apă la foc potrivit, timp de cca 15 min. Lăsăm ceaiul la răcit, îl strecurăm și adăugăm zeama de lămâie. Amestecăm bine, turnăm într-un recipient de sticlă cu capac și punem la frigider.

Se aplică de 2 x pe zi cu o dischetă demachiantă pe locurile unde avem petele. Atunci când aplicăm loțiunea, masăm puțin pielea prin mișcări circulare fine.

De ce tocmai aceste ingrediente? Chiar dacă pătrunjelul se folosește în preponderență în bucătărie, efectele lui benefice se valorifică și în cosmetică. Conține uleiuri esențiale, vitamine și minerale care au efecte regeneratoare puternice asupra pielii, precum și efect de ”înălbire”. Lămâia este cunoscută în general pentru efectele sale terapeutice. De asemenea, și ea are efecte de ”inălbire” și efect dezinfectant, închide porii și astfel împiedică pătrunderea toxinelor în profunzimea pielii.

  1. MASCA DE CASTRAVETE

Răzuim castravetele mărunt și facem o pastă. O aplicăm pe locurile cu pete și lăsăm să acționeze cca 15 minute. Apoi limpezim cu apă călduță.

  1. MASCĂ CU BICARBONAT DE SODIU

Se amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până se formează o pastă. Se aplică pe zona cu pete și se lasă să acționeze cel mult 15 minute. Apoi limpeziți cu apă călduță. Dacă veți observa o mică înroșire a zonei sau o senzație de arsură, nu vă speriați, sunt doar temporare.

  1. CURA PE BAZĂ DE COLAGEN

Rețetele de mai sus sunt foarte eficiente, însă avem nevoie de timp pentru a le prepara, apoi pentru a le aplica, iar timpul în epoca modernă ne lipsește cu desăvârșire. De aceea, mult mai ușor este să facem o cură pe bază de colagen, biotină, zinc, vitamina C și acid hialuronic.

Acest amestec de ingrediente acționează din interior asupra pielii și reduce vizibil petele.

Nu trebuie să ne plimbăm la farmacie pentru a procura toate aceste ingrediente, deoarece, din fericire, există preparate care conțin toate acestea într-un singur pahar pe zi.

Viacollagen conține toate aceste ingrediente de la furnizori cu istorie de 170 de ani pe piață. Este un amestec testat clinic, cu efecte dovedite științific. Reduce petele pigmentare, uniformizează nuanța tenului, pielea devine mult mai elastică și mai catifelată.

Se dizolvă o cupă într-un pahar de apă și se bea în fiecare dimineață. Este foarte ușor de preparat, nu necesită fierbere, aplicări peste aplicări, limpeziri, timp de acțiune, etc. Ați băut paharul cu băutura foarte gustoasă cu aromă de fructe, și ingredientele active își vor face treaba din interior. Primele efecte apar deja după prima cutie, însă pentru rezultate WOW, este necesară cura completă de trei luni.

 

Dacă ați citit articolul până aici și aveți astfel de probleme cu tenul, găsiți cura completă AICI.

Aplicați codul ”blog100” și veți avea reducere de 100 lei la cura completă!