Poate ați observat și voi că odată cu trecerea timpului, atunci când ne îndepărtăm tot mai mult de anii de școală, ani în care eram nevoiți să memorăm ceva în fiecare zi, puterea noastră de concentrare și de memorare scade. Că vrem să admitem sau nu, cu trecerea timpului, nu mai avem o memorie la fel de bună ca și atunci când eram copii, și simțim tot mai des că uităm chiar și lucruri banale.
De ce se întâmplă acest lucru?
Fie că este vorba despre uitare ocazională, ori despre pierderea memoriei pe termen scurt sau chiar pe termen lung, un lucru este cert: tulburările de memorie nu apar din senin, ci au o cauză clară. Câteva dintre cauze pot fi: stresul, lipsa de somn, depresiile, factorii de mediu ce influențează oxigenarea, îmbătrânirea creierului, demența, accidentele vasculare, diabetul, alimentația deficitară pe termen lung, excesul de alcool, medicamentele cu efecte adverse, dar și multe alte cauze mai grave precum boala Alzheimer, tumorile la creier și altele.
Tulburările de memorie ne afectează semnificativ calitatea vieții. E foarte neplăcut să mergi la cumpărături și să te întorci acasă cu sacoșa pe jumătate goală, sau să treacă ziua de naștere a unor persoane dragi și să nu ne amintim să le spunem un simplu ”La Mulți Ani”.
Membrii familiei și apropiații sunt primii care ar trebui sa constate aceste probleme si sa mearga cu pacientul la specialist pentru stabilirea diagnosticului. Un diagnostic corect inseamna un tratament adecvat, tratament care ar putea ameliora tulburarile de memorie.
Ce e de făcut….?
Natura ne oferă foarte multe remedii în lupta cu tulburările de memorie. În primul rând trebuie să eliminăm cauzele controlabile care duc la scăderea capacității de memorare: corectarea alimentației, combaterea colesterolului, combaterea obezității, tratarea aterosclerozei, evitarea stilului de viață sedentar, respectarea orelor de odihnă.
Anumite vitamine și acizi grași de asemenea pot preveni și chiar încetini pierderile de memorie pe care ni le aduce înaintarea în vârstă. Spre exemplu, un aport corespunzător de vitamina B12 poate îmbunătăți memoria. Organismul este capabil să își procure singur această vitamină din alimentație, carnea de pasăre și cerealele de la micul dejun fiind bogate în conținutul de vitamina B12. Și vitaminele E, C și D sunt asociate cu memoria, deficitul acestor vitamine cauzând tulburări de memorie.
Colagenul și memoria 🤓
Un studiu clinic efectuat în Japonia în anul 2019 a demonstrat faptul că administrarea în mod regulata unei proteine, denumită ”elixirul tinereții”, poate îmbunătăți starea creierului, astfel susține memoria și împiedică procesele degenerative la nivelul creierului . Despre ce elixir este vorba? Este vorba de COLAGEN. Această proteină se regăsește în fiecare celulă din organismul nostru, inclusiv în vasele sanguine din creier.
Depinde doar de noi dacă dorim să încetinim procesul de îmbătrânire și să ne bucurăm de o viață activă din toate punctele de vedere
Cel mai adecvat colagen pentru corpul uman este considerat colagenul hidrolizat. Este cel mai asemănător colagenului din corpul uman. Dacă dorim să vedem rezultate, este important ca acesta să fie în cantități suficiente și să fie testat clinic. De asemenea, este foarte important să fie administrat cu o cantitate suficientă de vitamina C, fără de care organismul nostru nu absoarbe colagenul.
VIAELASTIC EXTRA este ideal pentru susținerea memoriei, datorită conținutului mare de colagen pur, testat clinic. Doza zilnică conține 7500 mg colagen, un complex de vitamine: B1, B2, B6, care susțin sistemul nervos și memoria, 1000 mg vitamina C, care contribuie la asimilarea colagenului în organism, magneziul contribuie la reducerea stresului și a oboselii. Lista continuă aici.
Am pregătit o surpriză pentru voi! Click aici pentru a vedea despre ce este vorba!