Mulți oameni încă nici acum nu conștientizează efectele benefice ale colagenului asupra organismului nostru. Înafara faptului că ajută în susținerea frumuseții, acesta este responsabil și pentru starea de sănătate generală.
Rolul colagenului în organismul uman este imens: trebuie doar să ne amintim că acesta constituie cea mai mare parte din proteine, până la 30%. Dacă avem colagen în cantități suficiente, corpul funcționează corespunzător, iar acest lucru se manifestă și la exterior, sub forma beneficiilor pentru frumusețe. Cea mai mare problemă este faptul că deja după vârsta de 25 de ani, producția naturală a colagenului în organism scade, iar după vârsta de 45 de ani, nu se mai produce aproape deloc. Prin urmare, trebuie să susținem organismul în producția de colagen.
O alimentație sănătoasă și echilibrată are un rol foarte important, însă pentru obținerea unei cantități optime de colagen, nu este suficentă. Pentru o mai bună înțelegere, trebuie cunoscute toate datele științifice despre efectele acestuia. De aceea, vom explica cum funcționează colagenul, ce conține și ce părți ale corpului sunt influențate semnificativ.
Cum stă treaba cu producția de colagen?
Organismul tânăr are capacitatea de a-și produce singur colagenul, însă, după 25 de ani, producția acestuia scade, cu aproximativ 1,5% în fiecare an. Suplimentarea colagenului preventiv ar trebui să prezinte interes pentru fiecare persoană care dorește să își păstreze cât mai mult timp un corp sănătos, cu un aparat locomotor funcțional, păr, piele și unghii sănătoase.
Ce anume influențează producția de colagen în organismul uman?
Corpul nostru îl sintetizează sub formă de procolagen, forma lui elementară, compusă din aminoacizi, glicină și prolină. Însă, are nevoie de vitamina C pentru a putea realiza asta. Deci dacă ați dori să creșteți producția de colagen prin alimentație, în primul rând aveți nevoie de un aport optim de vitamina C – din fructe și legume. De asemenea, vă puteți orienta pe obținerea de prolină, glicină și cupru. Toate acestea, cu un aport de proteine importante, a căror sursă sunt carnea, fructele de mare, produsele lactate, proteinele vegetale și alte legume. Conform rețetei bunicii, o sursă de colagen ar fi supa de oase, gelatina sau aspicul. Însă realitatea nu este chiar așa, veți înțelege în acest articol, de ce.
Factorii care distrug colagenul din organism sau limitează sintetizarea naturală a acestuia, sunt:
-
Consumul de cantități excesive de carbohidrați rafinați și zahăr – aceste substanțe fac practic imposibilă reconstituirea celulelor de colagen, în condiții normale, colagenul are capacitatea de a se „repara” singur
-
Expunerea excesivă la lumina soarelui fără factor de protecție adecvat în loțiunile de corp și cremele de protecție solară – reduc producția de colagen în organism
- fumatul– un factor foarte important în care producția de colagen este redusă rapid. Acest lucru poate duce la încetinirea vindecării rănilor și la apariția ridurilor timpurii.
Prin urmare, baza pentru menținerea colagenului în organism este evitarea factorilor de risc menționați.
Tocmai pentru asta sunt bune suplimentele de colagen sub formă bioactivă, fiind un mijloc excelent pentru a suplimenta colagenul lipsă, sau în cazul în care acesta este deja în scădere. O marcă cu efecte demonstrate științific, este colagenul marin hidrolizat, Viacollagen, sub formă de pulbere, care are proprietatea de a-și păstra forma bioactivă, adică forma vie. Aceasta înseamnă că are încă structura naturală a unei spirale (corzi întrețesute) și garantează astfel gradul maxim de absorbție în corp. Un astfel de colagen este produs printr-o metodă ușoară de hidroliză, adică la rece, nu prin procesare termică și, prin urmare, nu își pierde efectele extraordinare.
Pentru ce este bun colagenul?
Pe scurt, colagenul este ca un stimulent pentru viață. Este o moleculă pe care o asociază cu frumusețea tocmai datorită capacității sale excepționale de a menține tinerețea în corpul uman – fie în ceea ce privește activitatea fizică, fie aspectul fizic. Cum funcționează colagenul în organism sugerează efectele benefice ale unei cantități suficiente din acesta la bătrânețe. Și aceste efecte sunt, de asemenea, dovedite științific, nu este doar un zvon. Dacă suplimentezi cantitatea de colagen necesară pentru buna funcționare a corpului în fiecare zi, vei elimina grijile asociate cu efectele secundare neplăcute ale îmbătrânirii:
Beneficiile colagenului dovedite științific
Prin urmare, dacă începeți să vă suplimentați corpul cu colagen sub formă bioactivă hidrolizată, veți observa aceste modificări specifice în timp:
- Ajută la prevenirea căderii părului – părul devine sănătos și frumos,
Efecte secundare sau negative ale colagenului – există?
Concluzii cu privire la efectele colagenului
Viacollagen are grijă de frumusețea pielii tale, iar aceasta va fi proaspătă, tânără și hidratată. Oferă părului strălucire și elasticitate, unghiile se rup mai puțin. Cu toate acestea, efectele colagenului vor fi apreciate și de persoanele în vârstă și de sportivi, deoarece, după cum au dovedit multe studii științifice, suplimentele de colagen de înaltă calitate funcționează în sistemul locomotor și îi îmbunătățesc funcția, precum și protejează articulațiile, tendoanele și oasele de uzură. De asemenea, poate ajuta la regenerarea după răni și arsuri.
CLIK AICI ȘI COMANDĂ ȘI TU COLAGENUL CEL MAI APRECIAT DIN EUROPA ACUM ȘI BENEFICIEZI DE REDUCERI ȘI TRANSPORT GRATUIT LA CURA DE 3 LUNI!